COCTIO Oy: intohimona kulinaariset kastikenautinnot

Ainutlaatuisen Coctio-liiketoimikonseptin takana on liemimestari Kai Iiskola. Hän sai kipinän maukkaiden luuliemien valmistukseen työskennellessään keittiömestarina useissa gourmet-ravintoloissa. Keittiömestarivuosiensa aikana Iiskola ymmärsi, kuinka hankalaa ja aikaa vievää perinteisten luuliemien keittäminen kokeille onkaan. Siksi Iiskola perusti yrityksen nimeltä Puljonki Oy vuonna 1991 yhdessä Sauvo Hiltusen kanssa. Puljonkissa valmistettiin lisäaineettomia ja korkealaatuisia luuliemiä ja kastikkeita keittiömestarin perintein - lihaisista luita hitaasti hauduttaen.

Puljonki myytiin Nestlelle, mutta jatkaakseen intohimoaan kulinaaristen luuliemien ja kastikkeiden parissa, hyödyntäen vuosien osaamistaan myös luuliemilinjaston suunnittelussa, Kai Iiskola perusti Coctio Oy:n. Hänellä oli myös suuri halu kehittää elintarvikeliiketoimintaa edistämällä terveellisten liemien, kastikkeiden ja kastikepohjien kuluttajamarkkinoita. Iiskola halusikin luoda teurastamoille, liha-, kala- sekä valmisruokateollisuudelle arvoa tuottavan menetelmän, joka mahdollistaa teuraseläinten ja kalanluiden hyötykäytön elintarviketuotannon raaka-aineena sekä luujäännöksen jatkojalostamisen liemiprosessin jälkeen.

Intohimo on voimakkaasti innoittanut liemiliiketoiminnan mestaria kehittämään teollisen tuotantoprosessin laitteineen Chef-laadun liemien ja demi-glace kastikkeiden valmistuksessa. Laadusta, mausta, rakenteesta ja puhtaudesta ei ole tingitty vaan suljetussa tuotantoprosessissa liemien ja kastikkeiden maku-, rakenne- ja käyttömukavuus ovat korkealaatuista keittiömestaritasoa, jolloin lopputuotteet soveltuvat erinomaisesti niin koti- ja huippuravintolakokkien kuin myös ammattilaiskeittiöiden käyttöön.

Coctio toimii globaaleilla markkinoilla ja sen intohimoisessa tiimissä työskentelee tällä hetkellä 5 asialleen vihkiytynyttä ammattilaista. Coctiolaisten tavoitteena on, että jokainen voi olla oman kotikeittiönsä Master Chef.

Seuraa meitä: http://www.coctio.com/ | LinkedIn | Google+ | Youtube

bone broth_Coctio method_.jpg