GasOne Oy – intohimona nestekaasu

Monen mielestä propaani eli nestekaasu on tylsä bulkkituote. Harmaa pullo, joita mökkeilijät lastaavat auton perään huoltoaseman pihassa. Grillin polttoaine, joka muistetaan vasta kun pullo tyhjenee kesken juhannuksen. Voiko näin värittömään, mauttomaan ja vieläpä pahanhajuiseen tuotteeseen suhtautua intohimoisesti? Vastauksen tietää yrittäjä Juha Vähä-Lassila.

Erilainen ote kaasuliiketoimintaan

GasOne Oy on naantalilainen kaasuntoimittaja, joka päätti ottaa erilaisen näkökulman nestekaasuun.

–Päätimme ettemme halua myydä vain propaania, vaan kokonaisvaltaista kaasupalvelua.

–Kun lähdin kaasubisnekseen, ei minulla ollut alasta juuri enempää tietoa kuin perusgrillaajalla. Onneksi mukana on osaavia yhtiö- ja yhteistyökumppaneita, kertoo Vähä-Lassila.

GasOnen kasvu isojen öljy-yhtiöiden hallitsemilla nestekaasumarkkinoilla on ollut huomattavaa.

–Kovalla työllä ja intohimolla olemme rakentaneet menestyksekkään organisaation. Pullotamme vuosittain n. 1,5 miljoonaa kiloa propaania ja reilussa viidessä vuodessa olemme saavuttaneet n. 15 % osuuden kotitalouskaasumarkkinoista Suomessa.

–Vakituisia työntekijöitä on kuusi ja kun grillisesonki alkaa, pyörii täyttölaitos kahdessa vuorossa. Silloin tarvitsemme Naantaliin 5–6 kesätyöntekijää, Vähä-Lassila kertoo.

Koko ketju omissa käsissä

GasOne toimittaa kaasua jälleenmyyjille, yrityksille ja teollisuuteen. Toimitusketju haluttiin alusta asti omiin käsiin, joten Naantaliin rakennettiin moderni täyttölaitos, johon hankittiin toimiva täyttökalusto.

–Toimitamme kaasua juuri silloin ja juuri niin paljon kuin asiakas haluaa. Emme peri lisämaksuja pullojen siirroista tai ylimääräisen kaasun palautuksesta, Vähä-Lassila selvittää.

–Kun väliportaat jäävät pois, voimme panostaa palveluun ja hyödyn saa asiakas, hän tiivistää.

Yksi tärkeä asiakasryhmä ovat ravintolat. Esimerkiksi ravintola Kaskis, joka pääsi Michelin-oppaaseen ensimmäisenä Helsingin ulkopuolella, luottaa GasOneen.

–Tällaiset yritykset ovat riippuvaisia täsmällisistä kaasutoimituksista, joten olemme ylpeitä että he ovat valinneet meidät, Vähä-Lassila lopettaa.

http://gasone.fi/

intohimoinen_gasone_2.jpg