Harjutarhat-kuva.png

Harjutarhat – Tarina rohkeudesta

Harjutarhat Oy on erikoistunut ympärivuotiseen kasvihuonetomaatin tuotantoon Varsinais-Suomen Koski Tl:ssä. Yrityksen ovat perustaneet syksyllä 2013 kaksi nuorta maatalousyrittäjäpariskuntaa, joiden unelmana on tuottaa puhdasta lähiruokaa sekä kasvattaa ja kehittää yritystä. Omistajien lisäksi yritys työllistää ympäri vuoden 6–10 henkilöä. Meille maaseudulla yrittäminen ja kotimainen alkutuotanto ovat sydämen asia, jonka eteen olemme valmiita tekemään töitä vuodesta toiseen. Tähtäin on asetettu tulevaisuuteen: uskomme puhtaalla kotimaisella vihannestuotannolla olevan jalansijaa markkinoilla, kunhan uskallamme panostaa ja kehittyä markkinoiden mukana.

Harjutarhojen ympäri vuoden toiminnassa olevat tuotantotilat on rakennettu historiallisen Huovintien ja luonnonkauniin Hevonlinnanharjun läheisyyteen puhtaan pohjaveden äärelle. Harjutarhojen tuotannossa käytetään harjualueen hiekka- ja sorapitoisesta maaperästä suodattunutta ensiluokkaista pohjavettä luontoa kunnioittaen. Kasvinsuojeluun käytetään vain biologisia menetelmiä. Tuotantorakennusten tarvitsema lämpöenergia tuotetaan omalla lämpölaitoksella, joka käyttää raaka-aineenaan ainoastaan uusiutuvia polttoaineita, kuten viljankuorta, metsähaketta ja pellettejä.

Intohimomme taustalla on ollut rohkeus lähteä ”hulluun” miljoonahankkeeseen alle kolmekymppisinä yrittäjinä. Käytämme tomaattituotannossa aivan uudenlaista viljelytekniikkaa, sillä haluamme uudistaa alaa olemalla ennakkoluulottomia ja innovatiivisia yrittäjiä. Käytössämme oleva viljelytekniikka on ainoa laatuaan Suomessa. Intohimomme näkyy siinä, että haluamme pitää koko kasvatusketjun siemenestä sadonkorjuuseen omissa käsissämme. Laadukkaiden ja kypsinä poimittujen tomaattiemme jakelu suoraan kauppoihin on yksi vahvuutemme. Hyvän sijaintimme ansiosta tuoreen tomaatin matka kuluttajan lautaselle jää erittäin lyhyeksi.

Palo oman yrityksen kehittämiseen lähtee sisukkaasta asenteesta ja halukkuudesta olla innovatiivinen sekä kyvystä oppia vastoinkäymisistä. Muun muassa näistä asioista syntyy intohimoinen yrittäjyys, mikä avaa ovia menestykseen.

www.harjutarhat.fi