Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Katajakankaan puutarha

Katajakankaan puutarha - Kukkivan kesän puolesta

Paikallisuus, innovatiivisuus sekä vahva osaaminen ovat palkitun Katajakankaan puutarhan ehdottomia valtteja. Suurin osa kukkatuotannosta myydään vähittäin puutarhalta, kasvihuonekurkku jälleenmyyjien kautta. Tilan kasvua ja kehitystä on toteutettu jo vuosia intohimoisesti ja tarvelähtöisesti.

Katajakankaan tila oli ennen perinteinen maatila, jota tilan isäntä Matti Kohvakka isännöi. Maatalouden muuttuessa tilalla luovuttiin karjataloudesta ja tila suunnattiin kasvihuonetuotantoon. Sukupolvenvaihdoksessa (1990) tilan vetovastuu siirtyi perheen vanhimmalle pojalle Harrille. Myös Harrin puoliso Pia on mukana tilan jokapäiväisessä toiminnassa.

Kasvihuoneiden pinta-ala on vuosien saatossa lisääntynyt huomattavasti, tuotantomäärät kasvaneet ja investointeja on tehty jatkuvasti tukemaan joko tuotannon riittävyyttä, laatua tai tuottavuutta sekä parantamaan työergonomiaa. ”Kaikki huoneemme ovat uudenaikaisia ja suunniteltu mahdollisimman hyviksi työergonomian ja vähittäismyynnin kannalta. Asiakkailta onkin tullut kiitosta siitä, että puutarhallamme liikkuminen on esteetöntä, jolloin myös lastenvaunuilla ja esim. pyörätuolilla pääsee kaikkialle.  Myös piha-alueen asfaltointi helpottaa asiointia, kun kärryillä pääsee liikkumaan” kertovat Harri ja Pia.

Katajakankaan puutarhalla on tehty viimeksi vuonna 2013 Kotimaiset Kasvikset ry:n teettämä laatuauditointi. Tämä on todisteena siitä, että puutarha täyttää Laatutarha-ohjeiston vaatimukset, jotka ovat Kauniisti kotimainen - ja Puhtaasti kotimainen - merkkien käytön ehtoina.

Myös ympäristön huomioiva tuotanto on yritykselle tärkeää. Yritys siirtyi muutama vuosi sitten kotimaiseen hakelämmitykseen. Viljelyssä käytetään uusinta tekniikka ja osaamista, mikä optimoi kasvun ja jättää mahdollisimman vähäisen ympäristörasitteen. Yritys testaa uusia kasvilajikkeita, etsii uusia tuotteita ja tuotantotapoja.

Usko omaan tekemiseen ja yrittämiseen kertovat Katajakankaan puutarhan intohimosta. Yritys näkee tärkeänä avoimen yhteistyön kaikkien sidosryhmien kanssa. Kaikki mitä tehdään - se tehdään huolella.

www.katajakankaanpuutarha.fi

katajakankaan puutarha 1.jpg

 

katajakankaan puutarha 3.jpg

katajakankaan puutarha 4.jpg

katajakankaan puutarha 2.jpg