Kouta Media

Viisitoista vuotta sitten kaksi kajaanilaista nuorta miestä työskentelivät paikallisessa, pienessä mainostoimistossa: toinen vakituisesti ja toinen harjoittelijana. Molemmat tunnistivat toisissaan saman innon ja kipinän työtään kohtaan ja ystävystyivät nopeasti. Vuosien mittaan molemmat kulkivat kuitenkin omia polkujaan, mutta päätyivät lopulta Helsinkiin Suomen suurimpiin mainostoimistoihin töihin. Muutaman vuoden ajan hankittiin kokemusta, parannettiin osaamista ja kasvatettiin kannuksia.

3_kouta_media.jpg

Sitten eräänä perjantai-iltana, helsinkiläisen ravintolan ikkunapöydässä miehet tapasivat toisensa uudelleen. Sama kipinä ja into paistoi edelleen molempien silmistä ja molempien mielissä myös kyti idea omasta yrityksestä. Samalla kaipuu takaisin kotikonnuille kasvoi. 

2_kouta_media.jpg

Lopulta kaksi paluumuuttajaa toivat kimpsunsa ja kampsunsa takaisin Kajaaniin, perustivat yrityksen ja aloittivat toiminnan tuttavansa yrityksen toimitilojen takahuoneessa. Puskaradio toi nopeasti asiakkaita ja uusia tuli sitä mukaan, kun positiivinen palaute ehti eteenpäin. Samalla sekä toimitilat että työntekijöiden määrä vähitellen kasvoivat. Tuosta on nyt reilu neljä vuotta ja sekä yrityksen että sen perustajien kasvutarina on huikea.

Itsekin yrityksessä työskennelleenä tiedän, että toimiston ovet ovat aina auki (kirjaimellisesti) vierailijoita varten, ilmapiiri on samalla energinen ja leppoisa ja työtä tehdään ilolla ja innovatiivisesti. Omista juurista ollaan ylpeitä ja kotiseutua halutaan kehittää. 

1_kouta_media.jpg

Kaiken takana on kuitenkin edelleen se sama kipinä ja intohimo omaa tekemistä kohtaan, halu nostaa rimaa ja mieluiten ylittää odotukset. Ja juuri siksi Kouta Media ansaitsee olla Suomen Intohimoisimpien Yritysten joukossa.