KukkaUnelma

KukkaUnelma kuva.jpg

Kipinä kukka-alalle syttyi ala-asteen viidennellä luokalla, kun vietin kaiken mahdollisen vapaa-ja loma-ajan kotikuntani kukkakaupassa touhuillen ja katsellen omistajan työtä ihaillen! Floristiksi valmistuin 1998 ja siitä lähtien olen ollut tällä alalla.

Olen työskennellyt eri kukkakaupoissa, mutta n. 5 vuotta sitten irtisanouduin silloisesta työpaikastani. Mietin, mitä tekisin isona, mutta intohimo ja palo tälle alalle oli kova, ja päätin lastenhoidon ohessa "hiukan" tehdä töitä kotona. Kävin yrittäjäkurssin. Vuonna 2012 heinäkuussa toiminimi KukkaUnelma tuli viralliseksi. Lähdin liikkeelle hyvin vaatimattomin odotuksin. Mutta työmäärät kasvoivat kohisten! Työpaikkani on maalaistalomme alakerrassa oleva autotalli, jonne olen sisustanut itselleni työpaikan, Pienen Puodin. Perjantaisin puoti on auki klo 10-18 ja kaikkina muina päivinä sopimuksen mukaan. Sesonkeina aukiolot ovat tietysti laajemmat.

Lähi Siwan eteiseen laitoin myyntivitriinin heti alkumetreillä silloisen Siwa-esimiehen toiveesta. Ja se jos mikä on saanut asiakkailta hurjan hyvää palautetta. Kauppareissulla saa ostaa floristin sitoman kauniin kimpun! Minä hoidan itse vitriinin täytön yms ja näin laatu pysyy hyvänä: Hyvä laatu ja kukkien tuoreus, eli kestävät kimput ovat valttikorttini! Ja niistä KukkaUnelman kukat tunnetaan! Ja tällä viikolla avasin myyntivitriinin myös Kyröön, Tuulen Tyttären yrityskeskuksen tiloihin.

Asiakaskunta on laaja: Surusidonta, morsiussidonta, juhlakoristelut eri tilanteisiin, onnittelukukat, hautojen vuosisopimukset, viherkasvihuolto toimistoissa, kukkakuljetukset.. ja asiakkaat tulevat hyvinkin kaukaa... Puskaradio on siis yksi parhaimmista markkinointikanavista! Samoin Facebook!

Viikkokukkarinki-idea tuli asiakkaalta! Ja nappasin välittömästi kiinni; aivan mahtava juttu! Ja hieno idea! Eli tällä hetkellä ajelen Pöytyä-Riihikoski-lenkin joka toinen torstai-ilta sekä Kyrö-Marttila-lenkin sitten se joka toinen torstai-ilta! Molemmissa ringeissä tällä hetkellä yli 30 asiakasta, jotka haluavat ihan vain itseään ilahduttaa kauniilla, kestävällä ja joka kerta erilaisilla kukilla. Mikä floristin ammattitaidon kohennus ja arvostus ja voittokulku tuoreille kukille!

Minulla on työvuosia takana ihan hirveästi... uskaltaako laskeakaan.. n 20.. mutta intohimo ja palo tälle alalle on edelleen "kuin teinivuosina"! Useasti yöllä sitoessa tulee tehtyä "voltti" kun keksii jonkun kivan idean asetelmaan tai johonkin muuhun tekeillä olevaan työhön. Olen vaan niin innoissani saadessani toteuttaa pikkutyön unelmaa "olla kukkakauppias" ja saadessani tehdä unelmatyötäni nyt kotona! Siitäpä nimi KukkaUnelma.

Töitä saa tehdä, alahan kilpailee nyt jokaikisen marketin kanssa.. mutta kestävä laatu, asiakkaan kuuntelu, nykyaikaiset ideat ja palvelu, joka tulee suoraan sydämestä on ne millä erotutaan!

www.kukkaunelma.fi