LBS Scandinavia Oy

Käännös- ja viestintäalalla intohimo kulminoituu laatuun

LBS Scandinavia Oy on käännös- ja viestintätoimisto. Se sai alkunsa perustajansa Daniela Knif-Kiviniemen halusta tuottaa palveluja laadukkaammin ja silti kilpailukykyiseen hintaan. Laadun takana ovat ennen kaikkea oikeat ihmiset: jokaiseen toimeksiantoon valitaan tekijä, jonka osaaminen vastaa parhaiten projektin vaatimuksia.

LBS Scandinavia Oy:n kielivalikoima kattaa kaikki eurooppalaiset ja useimmat aasialaiset kielet. Käännöspalvelujen lisäksi yritys tarjoaa korkeatasoisia konferenssitulkkauspalveluja. Viestintäpalvelut vaihtelevat puolestaan viestinnän suunnittelusta ja mediatiedottamisesta tekstisuunnitteluun ja tekniseen kirjoittamiseen.

– Meillä on huomattava määrä kääntäjiä, joilla on kääntämisen lisäksi tutkinto myös muulta alalta, kuten kaupan, tekniikan tai luonnontieteiden alalta. Kaikki osaaminen ei kuitenkaan ole lähtöisin formaaleista opinnoista, vaan myös harrastuneisuus on sen tärkeä lähde. Siten hiljaisella tiedolla on suuri merkitys, monellakin tavalla, Knif-Kiviniemi toteaa.

Intohimo liittyy erottamattomasti ammattiylpeyteen: haluun ja kykyyn tuottaa tekstiä, joka ei vaikuta käännökseltä, sekä omien taitojen jatkuvaan kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Ajan hermolla pysyminen on tärkeää: tämä koskee paitsi sitä, mitä nopeasti kehittyvällä käännösteknologian alalla tapahtuu, myös sitä, mihin suuntaan asiakasyritysten toimialat kehittyvät.

Yrityksellä on runsaasti kokemusta mm. Euroopan unionin toimielinten käännöstöistä, mutta nykyisin painopiste on suomalaisten vientiyritysten palvelemisessa.

– Haluamme auttaa asiakkaitamme kansainvälistymään. Meille on tärkeää, että palvelumme auttavat asiakkaitamme antamaan itsestään ammattitaitoisen ja uskottavan kuvan jokaisella kielellä.

Tärkeä osa ammattitaitoa on myös kyky tuottaa laadukasta tekstiä ripeästi, jolloin työn kustannukset pysyvät kohtuullisina. Kääntäjä, jolla on hyvä yleissivistys ja hyvät valmiudet etsiä ja omaksua tietoa, pystyy ymmärtämään asian ja tuottamaan luontevaa tekstiä aikaa tuhlaamatta. Siksi parhaat tekijät ovatkin usein myös nopeita, mikä pitää kustannukset kurissa ja vaikuttaa merkittävästi myös asiakastyytyväisyyteen.

www.lbsscandinavia.eu