Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Leipomo-kahvila Vehnänjyvä

Leipomo-kahvila Vehnänjyvä

Tiina Hartikaisella on jo pitkä kokemus ruoka- ja leipomoalalta. Muutettuaan Viitasaarelle neljä vuotta sitten hän huomasi, että täältä puuttuu leipomo. Ei ollut myöskään sellaista kahvilaa, jonka valikoimasta löytyisi erikoiskahveja. Hauduteltuaan kolmisen vuotta ajatusta leipomo-kahvilasta tilaisuus koitti: vapautui sopivat tilat ja löytyi yhteistyöhaluinen vuokranantaja. Tietysti löytyi niitä ihmisiä, jotka sanoivat että ei sellainen täällä menesty, ei kannata yrittää. Oman miehen rohkaisemana Tiina uskalsi kuitenkin lähteä kokeilemaan. Siitä se sitten lähti ja kesäkuussa 2015 Leipomo-kahvila Vehnänjyvä avasi ovensa.

Viitasaaren keskustassa sijaitseva Vehnänjyvä tarjoaa joka päivä tuoreet, alusta asti itsetehdyt tuotteet. Valikoimaan kuuluvat kahvileivät, patongit, sämpylät ja maukkaat kiviarinassa paistetut leivät. Lisäksi tarjolla on lounasta sekä täytettyä patonkia ja salaattiannoksia asiakkaan haluamilla täytteillä.

Intohimo näkyy Vehnänjyvän koko henkilökunnan tekemisessä iloisena ja palvelualttiina, "tää on mun juttu", -asenteena. Tiinalle tärkeää on se, että hän saa tekemisessä tuoda omia arvojaan (laatu, kotimaisuus, ystävällisyys ja tuoreus) esille. Hyväntekeväisyys on myös tälle porukalle tärkeää: päivän aikana myymättä jääneet leivät lahjoitetaan vähävaraisille ja kahvilasta löytyy "hyvänmielentolppa", johon voi kustantaa vaikkapa kahvikupposen valmiiksi odottamaan sellaista henkilöä, jolla ei kenties ole siihen varaa tai jolta on unohtunut lompakko kotiin.

Tiinan vinkit yrittäjyydestä haaveilevalle tai tuoreelle sellaiselle: älä masennu vaikka rahaa ei heti tulisikaan ovista ja ikkunoista, harkitse yrittäjyyttä tarkkaan ja sitoudu siihen: yrittäjyys on elämäntapa. Vaikka se vaatii paljon (joskus myös työntekoa seitsemänä päivänä viikossa) niin se myös antaa valtavasti ja toimii omalla tavallaan voimavarana elämässä. Ja luovaa hulluutta pitää tietysti löytyä!

http://www.vehnanjyva.com/

vehnänjyvä2.jpg