Ossi Percussion

Ossi Percussion on perustettu Ossi Raippalinnan jo lapsena alkaneiden kiinnostuksen kohteiden pohjalle. Ossi on intohimoinen rumpali ja rakastaa myös käsitöiden tekemistä. Kun kaupasta ei löytynyt riittävän hyviä rumpuja, päätyi hän rakentamaan niitä itse.

Kaikkiaan rummunrakennuksen opettelu on ollut pitkä ja vaikea tie – Ossi on kerännyt tietonsa ja osaamisensa monesta eri lähteestä ja joskus tiedon on saanut vain kokeilemalla. Lukuisat kokeilut ovat myös epäonnistuneet, mutta Ossi ei ole lannistunut. Taitojen kartuttaminen on vaatinut häneltä kymmenen vuoden opettelun ja myös lukuisia opintomatkoja esimerkiksi Länsi-Afrikkaan.

Ossi-Percussion-5_kuvaaja_Cata_Portin (4).jpg

”Olen soveltanut työssäni sekä afrikkalaista-, että suomalaista perinnetietoa ja olen oppinut arvostamaan esi-isiemme keräämää tietoa. Monen sukupolven aikana kehittynyttä tietoa ja taitoa ei yksi ihminen voi keksiä. Yhdessä rummutus on hieno tapa kohdata ihmisiä ja siinä oppii kuuntelemaan muita.” Ossi kertoo. 

Ossi-perkussiot valmistetaan käsityönä suomalaisesta puusta ja Ossi Raippalinna onkin ensimmäisiä, joka rakentaa ns. etelän rumpuja pohjoisen puulajeista. Rummuissa yhdistyvät länsiafrikkalainen perinnetieto, suomalainen puuosaaminen sekä kestävän kehityksen arvot. Kaikkiaan rummut ilmentävät tekijänsä intohimoista asennetta ja innostusta siihen, mitä hän tekee. 

Ossi-Percussion-5_kuvaaja_Cata_Portin (5).jpg

Ossille tärkeää on myös kestävä kehitys, joten yhtäkään puuta ei kaadeta rumpumateriaaliksi. Ossi- perkussiot valmistetaan muuten poltettavaksi joutuvasta puusta. Lisäksi ainutlaatuinen valmistusmenetelmä minimoi hukkapuun määrän. Tukista, josta perinteinen rummunveistäjä tekee yhden djemben, syntyy neljä Ossi-perkussiota. Ylijäämäpuusta valmistetaan käyttöesineitä, kuten kulhoja, ja purut kompostoidaan tai poltetaan energiaksi.

Kaikkiaan rumpu on kokonaisuus, jossa kaikki materiaalit ja työvaiheet vaikuttavat sointiin. Ossi on kehittänyt valmistusmenetelmän, joka poikkeaa vallalla olevasta liimapuutekniikasta. Ossi-perkussiot ovat aina yhdestä puusta kokonaisena sorvattuja, niissä ei ole liimasaumoja eikä reikiä. Tämän ansiosta rummun runko värähtelee kokonaisena kappaleena, kuten alkuperäiset afrikkalaiset esikuvansa.
”Minulla ei ole koskaan tylsää töissä. Jokainen työpäivä on erilainen ja haasteita riittää. Intohimo auttaa nauttimaan työstä ja uskomaan siihen mitä tekee. Kun aloitin, halusin tehdä itselleni paremmat rummut ja uskoin että onnistun. Nyt haluan olla maailman paras siinä mitä teen, ja uskon onnistuvani.” Ossi kertoo. 

Perkussionisti, soitinrakentaja Ossi Raippalinna on erikoistunut perinteiseen afrikkalaiseen rytmiikkaan ja soittimiin. Rumpujen rakentamisen ja korjaamisen lisäksi hän on aktiivinen muusikko. Kaikkiaan Ossi on intohimoinen yrittäjä ja onnistuja. 

http://www.ossipercussion.com