Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Pekka Heikkisen leipomo

Yli sata vuotta on Kajaanin keskustassa noussut leipomon piipusta savua. Se on merkki siitä, että edelleen paistetaan koivunhaloilla lämmitettävässä uunissa kotimaisista jauhoista leipäjuureen käsin leivottua ruisleipää, Pekka Heikkisen leipomon puu-uunileipää.

Pekka Heikkisen leipomolla intohimo lähtee aina innosta ja ylpeydestä työtä kohtaan. Käsityön arvostusta, ammattilaisten työnjälkeä ja yhteistyötä ohjaa isoäiti Saima Heikkisen sanonta: Hyvvää sen olla pittää! 

image4.JPG

Leipomon väen lukumäärä pyörii parinkymmenen työntekijän tienoilla riippuen vuodenajasta ja sesongista. Jokainen tuo oman panoksensa työpäivään oli tehtävänä leipominen, kakun teko, pakkaaminen tai myyminen. Leipomon yhteydessä oleva myymälä ja kahvila tuovat asiakkaat myös osaksi leipomon omaa tunnelmaa ja tekemisen meininkiä. Ja kun on kiirettä, jokainen talon väestä, toimitusjohtajaa myöten, auttaa kahvikuppien tiskaamisessa.

Leipomon vahvuus vuosikymmenten ajan on ollut se kuinka jokainen vetäjä on tuonut oman persoonansa ja intohimonsa mukaan yrityksen toimintatapoihin. Nyt, kun vetovastuu on neljännellä sukupolvella, meno on entistä reippaampaa, avoimempaa ja jopa ronskimpaa. Ovathan sisarukset Juuso ja Kaisa molemmat eläväisiä, rohkeita ja isosti tunteella eläviä tapauksia. Isoveli Juuso on kuvailut yrittäjäsisarusten välejä sanomalla, että lämpöä löytyy niin paljon, että välillä ihan kipinöi.

image3.JPG

Pekka Heikkisen leipomo on pärjännyt läpi vuosikymmenten katsomalla aina eteenpäin. Uusiutuminen ja muutos ovat tänä päivänä vielä entistäkin tärkeämpää. Uudet tuotteet ja toimintatavat ovat elinehto perinteiselle leipomoyritykselle. Nyt on aika rakentaa seuraava kerros tukevan perinteistä koostuvan pohjan päälle. Ja se kerros saa olla tämän sukupolven leipomon väen näköinen.

Yksi juttu ei tosin muutu. Leipomon piipusta nousee edelleen savu ja puu-uunileivän teko on leipurin taidonnäyte.

 

Leipomo- ja kondiittoriliike

Pekka Heikkinen & kumpp. Oy

Välikatu 7, 87100 KAJAANI

www.pekkaheikkinen.fi

www.facebook.com/pekkaheikkinenkumpp