Hilkka Kokkarinen on ollut vaatetusalan yrittäjänä Kuopion keskustassa sijaitsevassa Pukuliike Faunassa 18 vuotta. Jo lapsesta lähtien häntä kiinnostivat käsityöt ja ompeleminen ja kun elämäntilanne salli, hän päätti opiskella vaatetusalaa. Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos antoi perusopin sekä lisää taitoa tuli teatteripuvustus- ja pukeutumisenkursseilta. Lopputyönä tehty lavastus ja puvustus nukke- ja kesäteatterille antoivat virikkeen pohtia, josko sen tyyppisistä töistä saisi ammatin ja niinpä yrittäjän starttikurssin jälkeen syntyikin Rooliasu Fauna. 

Alkuun yritys toimi kotona, mutta työt kuitenkin olivat suurelta osin Kuopion suunnalla ja niinpä seuraavaksi työtilat siirtyivät kaupunkiin. Yrittäjä teki runsaasti lavastuksia ja puvustuksia teattereihin, ompeli työasuja sekä pukuja juhliin ja naamiaisiin. Välillä kävi jo mielessä ajatus lopettamisestakin, mutta osallistuminen Luova nainen -projektiin antoi uutta intoa ja 2000-luvun alussa avautui Puijonkadun varteen liike, jossa myytiin myös morsius- ja juhlapukuja sekä vähän myöhemmin miesten puvut tulivat vuokravalikoimaan. Parin muuton ja yritysoston kautta pukuvalikoima on muotoutunut nykyiselleen. Nyt liike on toiminut Savonkadulla n. 1,5 vuotta. 

Tänään Pukuliike Fauna myy morsius- ja juhlapukuja naisille sekä vuokraa että myy pukuja miehille. Myös kaikki tarvittavat asusteet löytyvät. Lastenkin juhlatarpeet on huomioitu valikoimassa. Fauna tarjoaa kiireetöntä hyvää palvelua, johon sisältyy tarvittaessa myös korjausompelu. Sovitusajankohdan voi sopia ennakkoon joko netin kautta tai puhelimitse. Henkilökunnan ammattitaito pitää olla korkea, jotta voidaan saavuttaa asiakkaan luottamus. ”Olen huomannut, että samat ihmiset tulevat elämän eri vaiheissa hankkimaan pukua juhliinsa. Joku on voinut olla ensin vanhempien kanssa jo lapsena, sitten tullaan hakemaan pukua esim. vanhojen tansseihin tai häihin ”, toteaa Kokkarinen tyytyväisenä. Asiakasta palvellaan myös niin, että mikäli jotain ei ole, niin sitä pyritään hankkimaan. 

Aivan uusin palvelu on miesten pukujen nettivuokrausohjelma. Jos ei pääse käymään Faunassa ja tietää omat mittansa tai on jo ennen vuokrannut ja haluaa saman puvun uudelleen, niin tilauksen voi tehdä nettilomakkeella. Juhlapukujen myynti on ihmisläheistä työtä. Vankka elämänkokemus on eduksi ja pitää rohjeta kertoa asiakkaalle myös se, ettei jokin asu ole hänelle eduksi. Työssä pitää olla sydän mukana. Hilkka kertoo tykkäävänsä työstään. ”Niin kauan kuin on kiva lähteä töihin niin kauan tätä teen ja sitten, kun ei huvita, on viisasta lopettaa!” hän naurahtaa. 

Pukuliike Fauna Hilkka Kokkarinen.jpg

www.pukuliikefauna.com