Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Puusepänliike Pohjolan Muotoilu Oy

Parempaa puusta – yksilöllistä muotoilua ammattitaidolla 

Kirpakka pakkaspäivä on juuri kääntymässä iltaan. Oulun pohjoispuolella, Herukan kaupunginosassa, sijaitsevan verstaan valot palavat lämpöisesti ja oven avaa hymyilevä, parrakas mies. Ari Halonen, Puusepänliike Pohjolan Muotoilu Oy:n toinen yrittäjä toivottaa tervetulleeksi nykyaikaiseen verstashalliin.

Pohjolan Muotoilu aloitti toimintansa syksyllä 2014 yrittäjinään Halosen lisäksi Janne Mäläskä. ”Tunnemme toisemme penskasta saakka, opiskelimme yhdessä alaa ja pyöritimme opiskeluaikoina yhteistä harjoitusyritystä. Yhteinen yritystoiminta oli siten luonteva ratkaisu.” - Halonen kertoo.  Molemmilla miehistä on kuvataiteellinen tausta, mikä näkyy kalusteiden huolellisesti suunnitellussa ilmeessä. Tyyli on graafista ja modernia, mutta silti lämminhenkistä perinteistä puukäsityötä, jossa hyödynnetään puun omaa kuviointia ja väritystä kalusteen ilmeen luomisessa. Inspiraation lähteenä toimii suomalainen luonto ja erityisesti pohjoisen jykevät metsät. Yrittäjät kertovatkin hyödyntävänsä mahdollisimman paljon suomalaista puuta tuotteiden valmistuksessa.

Miehet valmistavat alusta asti yksilöllisiä puukäsitöitä, suunnittelevat huonekalut ja muut tuotteet asiakkaan tarpeen mukaan ja sisustukseen sopivaksi. Huolella valmistettu huonekalu kestää käyttöä ja vanhenee arvokkaasti. Ajan tuomat kolhut ja muut elämän jäljet voidaan myös korjata, ja palveluihin kuuluu myös vanhojen kalusteiden kunnostus. ”Me teemme kaikkea mitä puusta voi tehdä” - toteaa Mäläskä ja naurahtaa. Yrityksen toiminta-aikana onkin lähtenyt maailmalle tuotteita kalusteiden ja pienten puuesineiden lisäksi WC:n ovesta linja-auton sisustukseen.  Työt tehdään tilauksesta yksityisille ja yritysasiakkaille.

 kuvitus_01.jpg

Tuotteiden laatu, yksilöllinen ja asiakkaan toiveiden mukainen ulkoasu sekä ammattitaitoinen käsityö ovat Pohjolan Muotoilun valttikortti ja ylpeyden aihe. ”Panostamme erityisesti asiakkaidemme tyytyväisyyteen ja siihen, että he tuotteidemme kautta saavat iloa ja elämyksiä arkeensa. Kyllä näistä käsityönä ja aidosta puusta valmistetuissa huonekaluista huokuu ihan erilainen lämpö kuin markettien levykalusteista.” - Halonen virnistää, vetää kuulosuojaimet päähänsä ja antaa sahan soida.

 Pohjolan_Muotoilu_logo.jpg

Puusepänliike Pohjolan Muotoilu Oy

Rautatammenkuja 6, 90800 Oulu

verstas@pohjolanmuotoilu.fi

www.pohjolanmuotoilu.fi