Ravintola Puistola

Ravintola Puistola on yksi Oulun kauneimmista ja monipuolisimmista ravintoloista. Ravintoloitsija Sari-Helena Forsman on yhdistänyt onnistuneesti samaan tilaan upean Puistolan kahvilan, lounas- ja illallisravintolan, klassikkopizzeria Cantinan sekä kivijalkaleipomon.

Ravintola Puistola ehti toimia Oulun ydinkeskustan vaaleanpunaisessa jugendtalossa vain muutaman kuukauden, kun ravintola-alan ammattilaiset noteerasivat sen Suomen parhaiden ruokaravintoloiden joukkoon. Puistola sijoittui 45. sijalle hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattimedian Viiden Tähden järjestämässä 50 Parasta Ravintolaa –äänestyksessä vuonna 2010.

puistola-deli.jpg

”Intohimoinamme oululaisena ravintolana ovat puhtaus, pohjoisuus ja paikallisuus. Listoiltamme löydät runsaasti kauden raaka-aineista ja paikallisista aineksista valmistettua lähiruokaa, kuten Viskaalin tilan lihaa, Jussi Haanpään kaloja ja Kasvishovin kasviksia. Ruokafilosofiamme mukaan annoksemme ovat herkullisia ja ravitsevia sekä kaunista katsella. Vaalimme käsillä tekemisen jaloja taitoja sekä köökimme ammattitaitoa ja kokemusta.” kertoo Sari-Helena Forsman.

Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön tunnus eli kilpi myönnettiin Ravintola Puistolalle 21.4.2015 korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta. Maître Restauranteur Sari-Helena Forsman kertoo olevansa ylpeä käätyjen kantaja kuten myös Keittiömestari, Maître Rôtisseur  Jouni Moilanen ja Chef Rôtisseur Seppo Ruonala

Puistola7692835.jpg

Pizzeria Cantina- se juureva pizzeria

Vuonna 2015 Oulun pizzeriaklassikoihin kuulunut Cantina teki maistuvan paluun, kun Sari-Helena ja hänen veljensä  Seppo Ruonala alkuperäisen Pizzeria Cantinan perustaja  päättivät tuoda Cantinan tähän päivään mordenina versioina ja avata sen uudelleen Puistolan kellarikerroksen tiloihin. Vuosina 1979-1992 Oulussa toiminut Cantina oli kaupungin kolmas pizzeria ja monelle oululaiselle ensimmäinen ravintolakokemus tai ensimmäinen pizzakokemus tai jopa ensitreffit saattoivat olla Cantinassa, siksi pizzerian paluu sai etenkin 80-luvun nuorison nostalgisoimaan. 

Cantinan pizzat leivotaan rauhassa kohonneeseen, itse tehtyyn taikinajuureen jonka Seppo Ruonala on kehitellyt tähän moderniin uuteen Cantinaan. Cantinassa voit käydä aidolla makumatkalla ja maistaa kerralla useampaa pizzakulttuuria, sillä tarjolla on erilaisia pizzoja perinteisistä italoista jenkkiversioihin ja jälkiruokapizzoihin saakka.

Intohimona ravintola ja yrittäminen

Ravintola Puistolan takana on rutkasti kokemusta ja osaamista. Ravintoloitsija Sari-Helena Forsman on pyörittänyt veljensä Seppo Ruonalan kanssa suosittua ravintola Pannua Oulussa jo yli 20 vuotta, ja keittiömestari Jouni Moilanen muistetaan muun muassa ravintola Matalan keittiöpäällikkönä.
Tervetuloa nauttimaan vaaleanpunaisen Jugend-kaunottaren tunnelmaan Ouluun!

http://www.ravintolapuistola.fi
https://www.facebook.com/RavintolaPuistola