Kuusankosken Kymintehtaalla sijaitsee 100-vuotta vanha Taideruukki, joka heräsi eloon kolme vuotta sitten. 

Taideruukin voimahahmo Vesa Parviainen kertoo, että Taideruukin päärakennukseen ja sen siipiosaan on muodostunut taiteilijoiden ja kädentaitajien keskittymä. Tarjolla vierailijoille paljon nähtävää ympäri vuoden, mm. kuva- ja lasitaidetta, valokuvausta, käsitöitä, entisöintiä, kynttilöiden ja korunvalmistusta, teatteritoimintaa, graafista suunnittelua sekä kirpputoreja ja luomuleivonnaisia.

Alussa Vesa oli visioidensa ja Taidetupa Pikku-Selman kanssa isossa tehdasrakennuksessa yksin. Nykyään ympärillä on jo iso joukko yrittäjiä ja eri alojen toimijoita. Taideruukki on poikkeuksellinen konsepti, ja Vesa Parvisen luova hulluus sekä usko omaan ideaansa ovat vieneet visiota eteenpäin toimivaksi kokonaisuudeksi.
 
Kun pyydetään kuvailemaan Vesa Parvista, adjektiivit sitkeä, vahva visionääri, tarmokas ja positiivinen tulevat monelle ensimmäisenä mieleen. Parvinen on rohkeudellaan herättänyt vanhan tehdasalueen henkiin ja käyttänyt siinä poikkeuksellista innovatiivisuutta.

Parvinen valittiin myös hiljattain Kouvolan Nuorkauppakamarin ja Positiivareiden yhdessä järjestämän Positiivisin Pohjoiskymenlaaksolainen -kilpailun voittajaksi. Taideruukin "isänä" toimiminen ei varmasti ollut vähäisin syy tämän tittelin voittoon.

www.taideruukki.fi

Taideruukki kuva.jpg