Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Tekstiili Matti ja Maija Oy

Tekstiili Matti ja Maija Oy

Vuonna 1985 Reetta Lahtinen perusti vaatetusliikkeen Karstulan keskustaan ja siitä saakka niin paikalliset kuin kesäkarstusetkin ovat tehneet lukuisia löytöjä tästä putiikkihenkisestä vaatetusliikkeestä.

Viime vuosina yritys on vaihtanut isompaan liiketilaan ja yrityksen omistajuus siirtyi Mirva
Pohjosaholle Reetan jatkaessa yrityksessä edelleen myyjänä. Jotkut asiat eivät kuitenkaan muutu, nimittäin yritys on edelleen ”villi” eli ketjuihin kuulumaton, joten kaikki hankinnat tehdään itse suoraan valmistajilta tarkasti valikoiden.

Vaikka jokaista vaatetta ei ole rekeissä useita kappaleita, valikoima on laaja ja kokojakin
on runsaasti tarjolla - naisille aina kokoon 56, miehille kokoon 8XL. - Asiakkaat eivät tule meiltä mitään tavallisia vaatteita hakemaan, vaan etsivät niitä erikoisempia, joissa on joku ”juttu” , kertovat Reetta ja Mirva lähes yhteen ääneen.

Asiakas huomioidaan tavoilla, jotka eivät tavalliselle tallaajalle tule mieleenkään. Jos asiakas etsii juhliin vaatetusta, Matti ja Maijassa pidetään huolta, ettei samoihin juhliin päädy samoja vaatteita. Asiakaspalvelu on muutenkin valtti tässä putiikissa, kun asiakas voi odottaa rauhassa sovituskopissa osaavien myyjien etsiessä uutta sovitettavaa.

Paineitakin onnistumisesta tulee.

- Monet asiakkaat kiertävät kaupunkien tarjonnan löytämättä etsimäänsä ja luottavat siihen, että se kaivattu vaatekappale on Matti ja Maijan rekeissä , Reetta kertoo. Kuitenkin tämä upea, itsenäinen putiikki on eräänlaisessa kulttimaineessa paikallisten ja erityisesti kesäkarstusten keskuudessa.

- Asiakkaat kertovat ostoksiensa myötä kuulevan työtovereiltaan ja tuttaviltaan siellä kotikulmillaan ”oletko jälleen käynyt ostoksilla Matti ja Maijassa” ja sellainen huomio on mukavaa niin asiakkaille kuin meillekin , mainitsee Mirva.

Pitkästä matkasta tulevat asiakkaat huomioidaan myös - Matti ja Maija pitää shoppailuiltoja aukioloaikojen ulkopuolella vaikka kaveri- tai työporukalle.

http://www.mattijamaija.net/

mattijamaijalogo.png