Miksi kannattaa innostua massiivipuusta rakentamisessa? Se auttaa hiilidioksidipäästöjen hallinnassa, siitä syntyy ”hiilivarasto”. Massiivipuutalo sitoo enemmän kasvihuonekaasuja kuin sen rakentamisen yhteydessä vapautuu. Parhaimmillaan ne ovat sitoutuneena talossa satoja vuosia. Lisäksi massiivipuu synnyttää rauhallisen, terveellisen ja turvallisen ilmapiirin asuntoon.

Oy Timber Frame Ltd aloitti hirsitalojen valmistuksen ja markkinoinnin Keski-Eurooppaan vuonna 1995. Tuolloin rakennusalalla Suomessa meni tosi kurjasti. Raju murros rakennusalalla toi yritykselle mahdollisuuden alkaa rakentaa intohimon kohteena olleesta, vähemmän muodikkaasta massiivipuusta. Toimitimme aluksi korkealuokkaisia pyöröhirsi- ja höylähirsitaloja Saksaan ja myöhemmin muihin Euroopan maihin. Suomesta viedyn raakapuun kuutiohinta nousee merkittävästi, kun se jalostetaan taloiksi. Asiakkaat saavat kätevästi terveelliset, pitkän elinkaaren Niche –tuotteet paikallisten kivitalojen lomaan.

Talomme ovat aina herättäneet suurta mielenkiintoa siellä missä niitä on rakennettu. Ekologisista syistä Timber Frame kehitti kokonaan uuden rakennusjärjestelmän, kaupunkiympäristöön soveltuvan PASSIIVIHIRSITALON. Ekologisuutta tavoiteltaessa rakentamisen aikana syntyvä säästö ei yksin riitä, vaan talojen käytön aikaisen kulutuksen pitää olla mahdollisimman pieni. Uudella rakenteella on mahdollista tehdä 0-energiataloja. Kuuden vuoden seuranta osoittaa että talot toimivat suunnitellusti. 

Passiivihirsitalosta ja massiivipuusta rakennusmateriaalina kannattaa innostua. Suomi tarvitsee vientituloja puusta. Korvatessaan betonia ja tiiltä, puu vähentää merkittävästi kasvihuonepäästöjä ja samalla syntyy terveitä rakennuksia. Uusia ratkaisuja tarvitaan edelleen kestävän kehityksen ja kustannustehokkuuden saavuttamiseksi. Uudet mittavat vientimarkkinat ovat mahdollisia, kunhan tehdään määrätietoista työtä tuotekehittelyssä. 

Puuta ei riitä poltettavaksi.

www.passiveloghomes.com