Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Vatajankosken Sähkö

ENERGIANKÄYTTÄJÄN LÄHIN YSTÄVÄ JO 90 VUOTTA

PIENESTÄ KOSKESTA PAIKALLISEKSI ENERGIA-YHTIÖKSI
Kaikki sai alkunsa, kun sähkön hyödyllisyydestä vakuuttuneet pioneerihenkiset ihmiset ryhtyivät puuhaamaan kosken valjastamista sähkön tuotantoon. Tänä vuonna Vatajankosken Sähkön perustamisesta tulee kuluneeksi 90 vuotta.

Nykyään Vatajankosken Sähkö on paikallinen ja itsenäinen energiayhtiö, joka myy sähköä noin 17 500 asiakkaalle Pohjois-Satakunnassa. Paikallisuuden takaa omistuspohja - yhtiön omistajia ovat Vatajankosken Sähkön kuntayhtymä, Kankaanpään kaupunki ja asiakasomistajat.

INTOHIMOISTA PALVELUA SEKÄ LÄSNÄOLOA
- Paikallisuus, palvelu ja lähituotanto ovat meille tärkeitä. Varsinkin nyt, kun yleinen suuntaus on palvelujen pakeneminen kasvukeskuksiin. Me olemme läsnä ja tavoitettavissa. Hankkimalla sähkön paikalliselta sähköyhtiöltä asiakkaan eurot jäävät tukemaan asuinseudun kehittämistä. Meille on aina ollut kunnia-asia palvella hyvin asiakkaitamme ja meillä on tavoitteena olla energia-alan ykkösiä asiakaspalvelussa. Palvelun yhtenä osana on erityisesti energiansäästöneuvonta, jota meillä on ollut kauan, paljon ennen kuin tätä edes velvoitettiin. Olemme siis olleet uraauurtavia tämän saralla, kertoo energiapäällikkö Jalmari Rossi.

LÄHITUOTANTO TUKEE OMAN ALUEEN HYVINVOINTIA
- Alueemme omia polttoaineita, turvetta ja puuta käyttävän kaukolämpövoimalaitoksemme ansiosta säästämme öljyn ja tukkusähkön ostossa vuosittain miljoonia, jotka jäävät hyödyttämään aluettamme. Yksi mahdollisuus tukea omaa asuinaluetta on joulukuussa lanseerattu Kotiseudun Sähkö, joka on omalla alueellamme tuotettua vihreää sähköä, toteaa toimitusjohtaja Juha Lindholm.

INTOHIMO NÄKYY, KUULUU JA TUNTUU PAIKALLISTEN ARJESSA JA JUHLASSA
Vatajankosken Sähkön toiminnassa verkkoalue ja sen asukkaiden hyöty ovat aina olleet keskeisessä roolissa. Yhtiö on kautta historiansa tukenut erilaisia toimijoita ja tuesta ovat nauttineet monet seurat ja järjestöt.
- Juhlavuoden kunniaksi perustimme määräaikaisen rahaston ja siihen kertyvillä varoilla tuetaan esimerkiksi lasten harrastustoimintaa tai vaikkapa vanhusten hyvinvointiin tähtääviä toimia. Tukikohteista päätetään asiakkaiden kanssa yhdessä. Yhtiö lahjoittaa tietyn pohjasumman ja asiakkaat voivat kerryttää rahastoa ostamalla tiettyjä tuotteita.

vs1.jpg

http://www.vatajankoski.fi/