Loppukesästä 2015 perustettu Willea on neljän osakkaan perustama yritys Torikulmassa Kuopiossa. Liikkeen valikoimiin kuuluvat perus askartelu-, paketointi- ja toimistotuotteet, sesonki- ja juhlatarvikkeet sekä monenlaista ideaa käsintekemiseen kaikenikäisille. Yksittäisiäkin tuotteita, kuten korttipohjia, on helppo koota haluamansalainen kokoelma. Ohjaus, palvelu ja vinkkien anto ovat tärkeää kommunikointia asiakkaiden kanssa, ja työn lomassa puuhaillaan pieniä kädentöitä inspiraatioksi. 

Willean motto onkin ”Iloisesti yllättävä”. 

Pitkän asiakaspalvelu- ja kaupan alan taustan omaava yrittäjä Lea Sutinen teki 20 vuoden uran Tiimarissa erilaisissa päällikkötehtävissä. Oma yritys onkin paljon ideoita ja tuotteita entisestä elämästä, mitä ihmiset jäivät kaipaamaan. ”Vähän kaikkea” osaava yrittäjä toivoo ihmisten löytävän uuden yrityksen ja tulevan tutustumaan ja ideoimaan yhdessä. Sijainti on aivan mainio Kuopion torin vieressä Torikulman 2. kerroksessa.

1,5 vuoden työttömyyden aikana kuuntelin miten paljon ja mitä kaikkea ihmiset jäivät kaipaamaan Tiimarista ja kun minulle ehdotettiin mahdollisuutta alkaa suunnitella samantyyppistä kauppaa niin hetken tuumailujen jälkeen suostuin.

On ollut yllättävää huomata miten vaikeaa on aloittaa uutta yritystä ja saada se ihmisten tietoisuuteen, vaikka tavara joka on myynnissä on melkolailla sitä, mitä ihmiset ovat kaivanneet. Kivointa tässä on se että saat itse päättää kaupan tuotevalikoiman, tutustua tavarantoimittajiin ja kokonaan erilaiseen maailmaan mitä et nähnyt näin syvältä ketjussa työskennellessä. Nyt olen itse myyjä, ostaja, toimitusjohtaja, markkinointisihteeri ja siivoaja. Rankkaa on se että ei ole oikein vertaistukea keneltä kysyä neuvoja miten kannattaisi toimia vaikeissa tilanteissa tai kun kilpailija lyö kapuloita rattaisiin.

DSC_0623.JPG

Tänä aikana on ollut myös ikävä huomata miten vähän pienyrittäjiä tuetaan lehtien ja kaupungin osalta, kaupungin keskusta kuolee ja lehdet pursuavat vain suitsutusta isoista kauppakeskuksista. Melkoista taistelua tämä on, mutta toivon että tuotteemme ja asiakaspalvelumme tuovat asiakkaita ja saamme ilolla palvella -iloisesti yllättäen- vielä pitkään.

www.willea.fi